Sestavine za gratinirano cvetačo:
Sestavine za bešamel:
Sestavine za zrezke na žaru:
Priprava:
Gratinirana cvetača
Očiščeno cvetačo razrežemo na manjše kose in jo v slanem kropu kuhamo 25 minut. Nato jo preložimo v namaščeno stekleno posodo ali pekač, prelijemo z bešamelom in potresemo s parmezanom. Cvetačo pečemo v pečici 30 minut na 170 stopinj.
Bešamel
Medetem ko kuhamo cvetačo, v ponvi na margarini svetlo prepražimo moko in med mešanjem prilijemo mleko. Mešamo, dokler mleko ne zavre. Takrat dodamo sol in muškatni orešček, odstavimo z ognja in pustimo, da se nekoliko ohladi. Nato dodamo še jajca ter vse skupaj dobro premešamo.
Zrezki na žaru
Zrezke potolčemo, solimo ter popramo. V ponvi segrejemo olje ter zrezke hitro popečemo, da dobijo zlato-rjavo barvo. Še tople postrežemo h gratinirani cvetači.
Želimo vam dober tek!
Obveščamo vas, da za večje skupine in podjetja dostavljamo kosila in malice. Opravljamo tudi storitve cateringa. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na tel.št. 041-904604.