ZREZEK NA ŽARU Z GRATINIRANO CVETAČO

Sestavine za gratinirano cvetačo:

  • 50 dag sveže cvetače
  • 1 dag masla
  • 1,5 dag soli
  • 1 dag parmezana

Sestavine za bešamel:

  • 2 dag margarine
  • 4 dag moke
  • 1,5 dcl mleka
  • ščepec soli
  • muškatni orešček
  • 3 jajca

Sestavine za zrezke na žaru:

  • 4 x 15-18 dag svinjskih zrezkov
  • 1 dag soli
  • ščepec popra
  • 1 dcl olja

Priprava:

Gratinirana cvetača

Očiščeno cvetačo razrežemo na manjše kose in jo v slanem kropu kuhamo 25 minut. Nato jo preložimo v namaščeno stekleno posodo ali pekač, prelijemo z bešamelom in potresemo s parmezanom. Cvetačo pečemo v pečici 30 minut na 170 stopinj.

Bešamel

Medetem ko kuhamo cvetačo, v ponvi na margarini svetlo prepražimo moko in med mešanjem prilijemo mleko. Mešamo, dokler mleko ne zavre. Takrat dodamo sol in muškatni orešček, odstavimo z ognja in pustimo, da se nekoliko ohladi. Nato dodamo še jajca ter vse skupaj dobro premešamo.

Zrezki na žaru

Zrezke potolčemo, solimo ter popramo. V ponvi segrejemo olje ter zrezke hitro popečemo, da dobijo zlato-rjavo barvo. Še tople postrežemo h gratinirani cvetači.

 Želimo vam dober tek! 

NOVOSTI

NOVO!

Obveščamo vas, da za večje skupine in podjetja dostavljamo kosila in malice. Opravljamo tudi storitve cateringa. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na tel.št. 041-904604.