BOGRAČ

Bograc.jpg Sestavine ( za 7 oseb) :  

  • ½ kg govejega bočnika
  • ½ kg svinjine
  • 4 čebule
  • 3 - 4 stroki česna
  • 10 dag olja
  • nekaj zelenih ali rdečih paprik
  • paprika v prahu
  • poper, mleti, po okusu
  • lovorov list
  • ščepec timijana
  • 1 kg krompirja
  • 3 do 4 dl belega vina
  • sol

  

 

Priprava:
Na maščobi zarumenimo sesekljano čebulo in dodamo na koščke narezan bočnik (narezan kot za golaž). Dušimo pokrito, da se meso napol zmehča, dodamo enako narezano svinjsko meso, na rezance zrezano svežo ali vloženo papriko, dodamo papriko v prahu, poper, lovorov list, timijan in strt česen. Solimo, premešamo in nato po vrhu naložimo olupljen krompir. Zalijemo z litrom in pol vode in belim vinom ter na šibkem ognju pokrito dušimo 2 do 3 ure.Jedi ne mešamo in posode do konca dušenja ne odpiramo. Krompir mora ostati v celih kosih. Dober tek!           

NOVOSTI

NOVO!

Obveščamo vas, da za večje skupine in podjetja dostavljamo kosila in malice. Opravljamo tudi storitve cateringa. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na tel.št. 041-904604.