TESTENINE Z MEDITERANSKO OMAKO
 Sestavine za 4 osebe:

 

  • 1 mala konzerva olupljenih pelatov
  • 2 srednje veliki čebuli
  • 100 g črnih ali zelenih oliv
  • 3 žlice olivnega olja
  • šopek sveže bazilike
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • žlička sladkorja
  • žlička soli
  • noževa konica zdrobljenega rožmarina
  • 400 g testenin
  • žlička masla
  • 100 g sveže naribanega parmezana
  • 2 l vode

 

Priprava:

 

Pelate zrežemo na majhne koščke. Čebuli olupimo, zrežemo na male kocke, stresemo v ponev in na olivnem olju steklasto prepražimo, dodamo koščke pelatov in vse skušaj dušimo.

Lističe bazilike operemo, sesekljamo in jih skupaj s paradižnikovo mezgo, sladkorjem, ½ žličke soli, rožmarinom in olivami stresemo k pelatom. Na pol pokrito kuhamo na zmernem ognju 10 min.

Medtem zavremo vodo, jo solimo in vanjo stresemo testenine. Kuhane testenine precedimo ter jim primešamo košček masla.

Mediteransko omako okrasimo z lističi bazilike in jo k testeninam ponudimo skupaj s parmezanom.

 

Dober tek!

NOVOSTI

NOVO!

Obveščamo vas, da za večje skupine in podjetja dostavljamo kosila in malice. Opravljamo tudi storitve cateringa. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na tel.št. 041-904604.