TA PRAVA TORTA
 

Sestavine:

  • 5 jajc
  • 17 dag sladkorja
  • 12 dag moke
  • 1 l sladke rastlinske smetane
  • 3-4 žlice Nutele
  • 1 vrečka vanilijevega pudinga
  • 4 dcl mleka
  • rum (po okusu)

 

Priprava

Temna krema:

3 dcl sladke rastlinske smetane stepemo in dodamo 3-4 žlice Nutele.

 

Svetla krema:

Vrečko vanilijevega pudinga in 3 žlice sladkorja skuhamo v 4 dcl mleka. Ko je puding ohlajen, mu primešamo 2-3 dcl stepene sladke rastlinske smetane.

 

Biskvit:

Stepenemu snegu petih beljakov postopoma dodajamo 14 dag sladkorja. Ko je sneg trdo stepen, počasi dodajamo rumenjake. Na koncu ročno vmešamo moko.

Maso razdelimo na tri enake dele in pečemo vsako plast posebej. Pečemo 15 minut pri temperaturi 170 stopinj. Ohlajene biskvite namočimo s sladko vodo in malo ruma.

Prvo plast biskvita namažemo s plastjo temne kreme. Nanjo položimo plast biskvita in jo namažemo s plastjo svetle kreme. Nanjo položimo zadnjo plast biskvita.

Preostanek smetane stepemo in z njo okrasimo torto.

 

Dober tek!

 

NOVOSTI

NOVO!

Obveščamo vas, da za večje skupine in podjetja dostavljamo kosila in malice. Opravljamo tudi storitve cateringa. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na tel.št. 041-904604.