VAMPI PO TRŽAŠKO

Sestavine za 4 osebe:

  • 60 dag surovih vampov
  • osoljena voda
  • 6 dag olja
  • 5 dag slanine
  • 15-20 dag čebule
  • 2 stroka česna
  • 0,5 dag pekoče paprike
  • 3 dag drobtin
  • 2 dag paradižnikove mezge
  • kostna juha za zalivanje
  • sok limone ali 0,5 dcl belega vina
  • 3 dag parmezana
  • petršilj

  Priprava:

Dobro oprane vampe do mehkega skuhamo z jušno zelenjavo. Ko se vampi ohladijo, jih zrežemo na tanke rezine. Na olju nekoliko prepražimo na kocke narezano slanino, ji dodamo drobno sesekljano čebulo, rdečo papriko, drobtine, paradižnikovo mezgo in nazadnje vampe. Vse skupaj prepražimo, zalijemo s kostno juho in odišavimo z lovorom. Vampe premešamo in prevremo. Jed izboljšamo z vinom ali limoninim sokom.

Preden vampe postrežemo, jih potresemo z naribanim parmezanom in sesekljanim peteršiljem.

 

 

NOVOSTI

NOVO!

Obveščamo vas, da za večje skupine in podjetja dostavljamo kosila in malice. Opravljamo tudi storitve cateringa. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na tel.št. 041-904604.